Γ. Παπανδρέου: Συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 12:51
UPD:17:42
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Για συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στο Νέο Δελχί, με τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής.

Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είχε επισημάνει τα θέματα αυτά από την πρώτη μάλιστα Σύνοδο Κορυφής στην οποία μετείχε, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν ήταν το πρόβλημα για την Ευρώπη και ότι οι κερδοσκόποι, μετά τη χώρα μας, θα έβρισκαν και άλλο αδύναμο κρίκο για να πλήξουν το ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η στοχοποίηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη υπόθεση. Το πρόβλημα, επεσήμανε, είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με αλληλεγγύη πάνω σ' αυτό το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι προτίθεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα τόσο στη συνάντησή του, την Τετάρτη, με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όσο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα συνέλθει την επόμενη μέρα, 11 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας τέλος, σε άλλη ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τόνισε: «Εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σ'αυτό επιμένουμε... Εμείς ό,τι είχαμε πει, το κάναμε, πήραμε μέτρα».

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τη Σόνια Γκάντι, Πρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου.

Ο Πρωθυπουργός προσκάλεσε την κ. Γκάντι να επισκεφθεί την Ελλάδα, η οποία απάντησε ότι μια επίσκεψη στη χώρα μας την ενδιαφέρει πάρα πολύ, δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η κ. Γκάντι και ο κ. Παπανδρέου συζήτησαν,μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Συνομίλησαν, επίσης, για την εξέλιξη των δύο κομμάτων, με την κα Γκάντι να ζητά να ενημερωθεί για τις καινοτομίες που επέφερε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου και ειδικότερα για την εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα