Εβδομαδιαίες απώλειες 8,27% στο Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 17:34
UPD:18:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.878,91 μονάδες - στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Απριλίου 2009 - μειωμένος κατά 3,73%.

Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε συνολικές απώλειες 8,27%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 14,45%.

«Η διεύρυνση των spread και κατ΄ επέκταση η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης δημιουργεί ανησυχίες για την κερδοφορία των τραπεζών και αυτό αντικατοπτρίζεται στις μεγάλες απώλειες που σημειώνουν οι μετοχές τους στο χρηματιστήριο», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που

ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η ψυχολογία παραμένει πτωτική αν και δεν αποκλείεται να δούμε μια μικρή ανάκαμψη τη Δευτέρα μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε σήμερα στα 295,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Μόνο 18 μετοχές ενισχύθηκαν, 190 σημείωσαν πτώση και 29 παρέμειναν σταθερές.

Ολες οι μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 20 κατέγραψαν απώλειες με τις τραπεζικές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις μετά τη νέα διεύρυνση των spreads των ομολόγων των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 72,504 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα