Αμεσα το ν/σ για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 20:35
UPD:20:36

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο να επιτραπεί και πάλι η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι θα διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και αναφερόμενος στα τελευταία χαρακτήρισε άμεσο ζήτημα για την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσής τους, καθώς θα πάψει η χώρα μας να πληρώνει 31.000 ευρώ την ημέρα, μετά την ποινή, που της επιβλήθηκε από την ΕΕ, το 2004, όταν εφαρμόσθηκε ο σχετικός νόμος.

«Αυτά είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι θα φέρει προς συζήτηση όλο το πλέγμα των τυχερών παιχνιδιών.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε παράλογες και παράνομες -μετά και την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου- «τις δρακόντειες απαγορεύσεις», συμπληρώνοντας ότι η απόφαση της πλήρους απαγόρευσης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της νέας τεχνολογίας, που υπάρχει ο παράνομος τζόγος στο Ίντερνετ και η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι «με την άρση της απαγόρευσης θα βγει ολόκληρος κλάδος από την ανεργία» και συμφώνησε πως «δεν έχει νόημα να πετάμε από το παράθυρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνάει τέτοια μεγάλη οικονομική κρίση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα