Συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Τα δημοσιονομικά προβλήματα των ασθενέστερων ευρωπαϊκών οικονομιών έριξαν και χθες τη σκιά τους στις αγορές, παρά τις προσπάθειες των Ευρωπαίων αξιωματούχων να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Το ευρώ υποχώρησε σε νέα χαμηλά οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου και ναδίρ έτους έναντι του γιεν, ενώ συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων.

Ο FTSEurofirst 300 υποχώρησε χθες 2,1%, στις 972,10 μονάδες, με τους τίτλους των τραπεζών να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης βρέθηκε έτσι 3,7% χαμηλότερα σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, παρουσιάζοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Tόσο ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία όσο και ο PSI 20 στην Πορτογαλία έκλεισαν χθες με πτώση 1,4%, στο Λονδίνο o FTSE 100 υποχώρησε 1,53%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 3,4%.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές και στη Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να οδεύουν επίσης προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 11 μηνών. Οι ρευστοποιήσεις διαχέονταν σε όλους τους κλάδους.

Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω και από τα 70 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα