Πτώση 1,1% στο Τόκιο

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 10:32

Πτώση 1,1% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, καθώς οι εξαγωγικές εταιρείες όπως η Sony Corp δέχθηκαν πλήγμα από το ισχυρό γεν, ενώ η νευρικότητα σχετικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών κρατών συνεχίζει να ασκεί πιέσεις την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Βουτιά 7% έκανε η ζυθοποιία Kirin Holdings μετά τη δήλωσή της ότι τα σχέδια συνεργασία της με άλλη ζυθοποιία για δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας παρασκευής τροφίμων και ροφημάτων του κόσμου κατέληξαν σε αδιέξοδο, εξαιτίας διαφορών ως προς τη διακυβέρνηση και το ποσοστό συγχώνευσης.

Οι πτωτικές τάσεις συνεχίστηκαν στη μετοχή της Toyota, η οποία υποχώρησε κατά 1,1%, μετά την απολογητική εμφάνιση του προέδρου της την Παρασκευή σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που προέκυψαν.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά στους παράγοντες κινδύνου χώρας στην Ευρώπη, γεγονός που οδήγησε στην αγορά δολαρίων αλλά και γεν καθώς η αποστροφή των επενδυτών προς τον κίνδυνο μεγάλωνε», σχολιάζει ο Τακάσι Ούσιο, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Marusan Securities.

Ο Nikkei υποχώρησε σήμερα στις 9.951,92 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1% στις 883,01 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα