Αύξηση 0,9% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 13:02

Κατά 0,9% αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, με την Bayerische Motoren Werke AG (BMW) να εμφανίζει τις υψηλότερες και την Ford Motor Co. τις χαμηλότερες, καθώς οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων απέσπασαν μερίδιο από τον συνολικό όγκο των πωλήσεων.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 1,31 εκατ. οχήματα τον περασμένο μήνα, από 1,29 εκατ. που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Το εννεάμηνο του 2002 οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν σε ποσοστό 3,7% φθάνοντας στα 11,2 εκατ. οχήματα.

Η BMW, η υπ' αριθμόν δύο κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων οδήγησε την άνοδο των πωλήσεων μαζί με τις ανταγωνίστριές της DaimlerChrysler AG, (την υπ' αριθμόν ένα κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων) και το τμήμα Audi, της Volkswagen AG. Οι κατασκευαστές πιο ακριβών αυτοκινήτων αύξησαν το μερίδιό τους φέτος, καθώς οι περισσότερο εύποροι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα παρά τη γενικότερη οικονομική ύφεση.

«Η μόδα του ακριβού αυτοκινήτου δεν σταματά», ανέφερε ο Αrndt Ellinghorst, οικνομικός αναλυτής, συμπληρώνοντας : «Οι καταναλωτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας».

Οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, παρά το γεγονός ότι στη Δυτική Ευρώπη οι προοπτικές της οικονομίας δεν είναι καλές. Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη στις 12 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συναλλάσσονται με το ευρώ, θα κυμανθεί από 0,3% έως 0,5% το τρέχον τρίμηνο, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη με ρυθμό από 0,3% έως 0,6%.

To Mini βοηθά την BMW

Οι πωλήσεις της BMW στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 28% φθάνοντας στις 61.639 οχήματα. Οι πωλήσεις του μοντέλου της, Mini, υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 12.818 οχήματα, ενώ οι πωλήσεις των μοντέλων της BMW σημείωσαν αύξηση της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 48.821 οχήματα.

Μέσα στην επόμενη εξαετία η BMW ετοιμάζεται να παράγει 20 νέα μοντέλα αυτοκινήτων, προκαλώντας τα Mercedes-Benz της DaimlerChrysler. Το μερίδιο της BMW αυξήθηκε κατά 4,7% από 3,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα