Πλωτά νησιά ανυψώνουν το ηθικό στη Σεούλ

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010 15:25

Στην προσπάθειά του να τονώσει την οικονομία αλλά και το ηθικό, ο μητροπολιτικός δήμος της Σεούλ αποφάσισε να δημιουργήσει τρία πλωτά τεχνητά νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Soul Flora» . Ο ποταμός Χαν αποτελεί, εξάλλου, σήμα κατατεθέν και κεντρικό άξονα τουριστικής προβολής της πόλης.

Το Σάββατο εγκαινιάστηκε το Viva, το πρώτο από τα πλωτά νησιά, το οποίο έχει εμβαδόν 3.449 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει πλούσια υποδομή για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε αμφιθεατρική διαμόρφωση.

«Οι δύο κινητήριοι άξονες του έργου είναι η αποκατάσταση και η δημιουργία», τονίζει ο Sujin-oh από την Prain, μια εταιρεία που συνεργάζεται με το μητροπολιτικό δήμο της Σεούλ. «Το έργο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της παραθαλάσσιας ζώνης της πόλης και στην παροχή πολιτιστικών υποδομών στους κατοίκους», συμπληρώνει.

«Στην αρχική του μορφή το έργο προέβλεπε την κατασκευή ενός πλωτού κήπου στο ποτάμι. Οι κατασκευαστές, όμως, άρχισαν να εμπλουτίζουν το έργο με διάφορες υποδομές, όπως με ένα θέατρο, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του», εξηγεί ο Sujin-oh.

Το εγχείρημα ύψους 84 εκατ. δολαρίων συγχρηματοδοτείται από ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια, ενώ οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν αποκομίζουν έσοδα από τη εκμίσθωση των χώρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα