Τελικά ανοδικά

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Μεγαλύτερη ψυχραιμία επικράτησε χθες στις διεθνείς αγορές, χωρίς πάντως να έχουν ξεπεραστεί οι ανησυχίες για την κατάσταση των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης.

Στην Ευρώπη, ύστερα από αρκετές μεταπτώσεις στην ψυχολογία των επενδυτών, οι μετοχές τελικά ανέκαμψαν. Ο δείκτης FTSEurofirst 300, σε μία ρευστή συνεδρίαση, έκλεισε τελικά με άνοδο 0,7%, στις 979,33 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά είχε κυμανθεί από τις 964,2 έως και τις 982,02 μονάδες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι λεγόμενοι «αμυντικοί» κλάδοι, όπως αυτός των φαρμάκων, όπως επίσης πετρελαιοβιομηχανίες και μεταλλευτικές. Μεγάλες διακυμάνσεις των δεικτών είχαμε σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου, με τη συνεδρίαση ωστόσο στην πλειονότητα των περιπτώσεων να ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο.

Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες κυμαίνονταν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών να βρίσκονται και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του αργού πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι και στην αξιόλογη άνοδο των τιμών βασικών και πολύτιμων μετάλλων. Σε τροχιά ανόδου επανήλθαν οι τιμές των περισσότερων εμπορευμάτων.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ κατάφερε να ανακάμψει ελαφρά έναντι του δολαρίου, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε χαμηλά οχτώ μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα