Στα χαμηλά διμήνου ο Nikkei

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 09:25
UPD:09:45

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, καθώς οι εξαγωγικές εταιρείες συνέχισαν να δέχονται πιέσεις λόγω των ανησυχιών ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα των χωρών της ευρωζώνης θα κάμψουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Κέρδη 3,1% κατέγραψε, ωστόσο, η Toyota Motor Corp χάρη στην κάλυψη των ανοιχτών θέσεων, την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται για μαζική ανάκληση του νέου μοντέλου Prius. Κέρδη σημείωσε και η Sumitomo Mitsui Financial Group αφού ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων επτά εξαμήνων.

«Δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη η εικόνα σχετικά με την έκβαση των δημοσιονομικών προβλημάτων στην Ευρώπη και στην αγορά επικρατεί ανησυχία σχετικά με την αυξημένη αποστροφή των επενδυτών προς τον κίνδυνο εξαιτίας της συρρίκνωσης της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας», σχολιάζει ο Καζουχίρο Τακαχάσι, γενικός διαχειριστής της Daiwa Securities Capital Markets.

Πτώση 0,4% σημείωσε σήμερα ο Nikkei, κλείνοντας στις 9.907,65 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 879,19 καταγράφοντας επίσης απώλειες 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα