Ξεκινά διάλογος για νέα βιομηχανική πολιτική

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 12:12

Θετική ήταν η ανταπόκριση της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη στο αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για τη διαμόρφωση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα.

Στο πλαίσιο συνεδρίου που οργάνωσαν ο ΣΒΒΕ και η Eurobank, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ν. Πέντζος ζήτησε από την υπουργό την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής για τη χώρα.

Προς τούτο κατέθεσε πρόταση δημιουργίας κοινών ομάδων εργασίας από επιχειρηματίες και στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επεξεργασθούν πάνω από 150 προτάσεις βιομηχανικής πολιτικής που έχει καταγράψει και τεκμηριώσει ο ΣΒΒΕ.

Από το βήμα του συνεδρίου, η κ. Κατσέλη εξήγγειλε την έναρξη του διαλόγου για την πορεία της βιομηχανίας προς το 2020, με συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθούν οι προτάσεις του ΣΒΒΕ για τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης και στη συνέχεια για τον κλάδο τροφίμων.

Επίσης, η υπουργός ζήτησε από τους φορείς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας να καταθέσουν στο ΥΠΟΙΑΝ έως το τέλος Φεβρουαρίου τις προτάσεις τους για την αναμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης των προτάσεων προς ένταξη στις διατάξεις του αναπτυξιακού/επενδυτικού νόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέντζος εξέφρασε την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας, θεωρώντας τις δεσμεύσεις της κ. Κατσέλη, το πρώτο θετικό βήμα για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα