Kingston Technology: Αύξηση εσόδων το 2009

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 12:55

Στα 4,1 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Kingston Technology Corporation το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το 2008.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ήπια αυτή αύξηση οφείλεται στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης, την πιο υγιή ζήτηση από εταιρικούς πελάτες και καταναλωτές, καθώς και την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των solid-state drives (SSD).

«Η αύξηση των εσόδων σηματοδοτεί μία αλλαγή σε σχέση με την περασμένη χρονιά, όπου, λόγω από την μια της υπερβολικής προσφοράς σε chips και από την άλλη της φθίνουσας παγκόσμιας οικονομίας, η βιομηχανία προϊόντων μνήμης είχε οδηγηθεί αναπόφευκτα σε κάμψη», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τα αποτελέσματα του 2009 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις των παγκόσμιων οικονομικών συγκυριών. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, καταφέραμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στις αγορές που απευθυνόμαστε, με το αγοραστικό κοινό σε εταιρικό και καταναλωτικό επίπεδο να ανταποκρίνεται θετικά στα νέα προϊόντα και σειρές, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτή η θετική πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον» σχολίασε ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston Technology στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα του 2009 σηματοδοτούν τη δεύτερη καλύτερη χρονιά ανάπτυξης της Kingston από την ίδρυση της εταιρείας τον Οκτώβριο του 1987, με την καλύτερη χρονιά να είναι το 2007, όταν τα έσοδα έφτασαν τα 4,5 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα