ΕΚΤ: Για οργανωτικούς λόγους η επιστροφή Τρισέ στην Ευρώπη

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 15:36

Για καθαρά οργανωτικούς λόγους διέκοψε το ταξίδι του στην Αυστραλία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της κεντρικής τράπεζας, επιχειρώντας να θέσει τέλος στις εικασίες περί συμμετοχής του Τρισέ σε συζητήσεις για τη διάσωση της Ελλάδας.

«Το πρόβλημα ήταν ότι την τελευταία στιγμή η ώρα αναχώρησής του από την Αυστραλία άλλαξε επειδή υπήρχαν κάποιες ανησυχίες ότι δεν θα προλάβαινε την ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να χάσει την σύνοδο κορυφής της ΕΕ», δήλωσε ο Wiktor Krzyzanowski.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, σε μια ειδική σύνοδο με θέμα την οικονομία, εν μέσω πιέσεων για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούν ότι η διόγκωση του χρέους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλες αδύναμες χώρες στην Ευρωζώνη.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση για την επίσπευση της αναχώρησης από την Αυστραλία είχε δημιουργήσει εικασίες στην αγορά για συμμετοχή του σε συζητήσεις για τη διάσωση της Ελλάδας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα