Ανοδο 5,33% σημειώνει ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 18:35
UPD:18:38

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ άνοδο εξακολουθεί να σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη παρά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης του ινστιτούτου ZEW που καταγράφει τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας σημείωσε πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις 23,4 μονάδες από 39,5 μονάδες το Σεπτέμβριο. Η υποχώρηση αυτή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παρ' όλα αυτά, ο δείκτης Xetra DAX περίπου δυόμισι ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 5,33% και βρίσκεται στις 3.002 μονάδες.

Τα σημαντικότερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι μετοχές της Hypovereinsbank και της Deutsche Bank ενισχύονται κατά 11,30% και 9,4% αντιστοίχως παρά την απόφαση της UBS Warburg να υποβαθμίσει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών επωφελούμενος από την είδηση ότι το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 0,9%, με την Bayerische Motoren Werke AG (BMW) να εμφανίζει τις υψηλότερες. Η μετοχική τιμή της τελευταίας ενισχύεται κατά 6,24%.

Εντυπωσιακή άνοδο (9,88%) σημειώνει τέλος και η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών Infineon Technologies.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα