ΥΠΑΑΤ: Εγκρίσεις πιστώσεων για αγροτικά έργα

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 13:53
UPD:14:25

Εγκρίσεις πιστώσεων για την εκτέλεση έργων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης-Ανάπτυξη της Υπαίθρου 2000-2006, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, εγκρίνονται οι παρακάτω πιστώσεις :

1) Εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού του 1.883.955,76 ευρώ για την συνέχιση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμο Διστόμου»

2) Εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των 387.750,52 ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες (2η ΣΣΕ) στο έργο με τίτλο «Κατασκευή Φράγματος Φανερωμένης Ν. Ηρακλείου»

3) Εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των 11.545.569 ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες (1η ΣΣΕ) στο έργο με τίτλο «Κατασκευή Ταμιευτήρα Τάκας Ν. Αρκαδίας»

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος σε δηλώσεις της υπουργού για την καταβολή χρηματικών ποσών που οφείλονταν σε δικαιούχους αγρότες των Σχεδίων Βελτίωσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, παρατήρησε:

«Μέσα στις ενοχές για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης προς τους Έλληνες αγρότες, η υπουργός θέλει να βαφτίσει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους, ως παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των δικαιούχων κτηνοτρόφων, επενδυτών του Μέτρου 1.1 Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης)», συνεχίζει ο κ. Κασαπίδης, «εξαρτάται από το χρόνο υλοποίησης των επενδύσεων, που πρέπει να γίνουν σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το διάστημα αυτό έχει συμπέσει με τη διαδοχή των κυβερνήσεων και η νέα κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους Έλληνες πολίτες».

«Αν θέλει η κ. υπουργός να αναβαθμίσει την παρουσία της στο Υπουργείο στα μάτια των παραγωγών, ας ασχοληθεί, επιτέλους, με τα καυτά και ουσιώδη προβλήματα του Υπουργείου και των αγροτών. Γιατί, ήδη, έχει κουράσει, εδώ και τέσσερις μήνες, να κατηγορεί μονότονα και να μηδενίζει το έργο της Ν.Δ., διακηρύσσοντας ευχές και καλές προθέσεις», κατέληξε στη δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα