Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 06:14
UPD:06:36

Ανοδικά για τρίτη μέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ενώ τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και τα νομίσματα με υψηλές αποδόσεις έκαναν ράλι, μετά τη μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία, τη σύσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για το πακέτο βοηθείας στην Ελλάδα και την απροσδόκητη μείωση του πληθωρισμού στην Κίνα.

Περισσότερες από τρεις μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για κάθε μία σημείωνε σήμερα πτώση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – ο οποίος σημείωνε έως τις 11:18 π.μ ώρα Σιγκαπούρης άνοδο 2,8% για αυτήν την εβδομάδα. Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων. Ανοδο έως 3,7% σημείωσε ο χαλκός και 0,5% το πετρέλαιο.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών βελτιώθηκε μετά την αύξηση απασχόλησης στην Αυστραλία, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών τον Ιανουάριο, την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν την παροχή βοηθείας στην Ελλάδα, τη στιγμή που ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε 1,5% τον Ιανουάριο από αύξηση 1,9% τον Δεκέμβριο.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – ισχυροποιήθηκε 1,4% φθάνοντας στις 386,99 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 1,4% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,3% μετά τη χαμηλότερη αύξηση των τιμών καταναλωτή στη χώρα.

Ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,4% στη Νότια Κορέα, όπου η κεντρική τράπεζα διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Κλειστές είναι σήμερα ο αγορές στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,8%.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου σημείωσε χθες στη Νέα Υόρκη άνοδο 1% φθάνοντας στα 74,52 δολ. το βαρέλι και σήμερα ισχυροποιήθηκε κατά 0,4%, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη άνοδο.

Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε 1,2% φθάνοντας στα 88,58 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας της χώρας αυξήθηκε εννέα μονάδες βάσης στο 5,54%, μετά την ανακοίνωση ότι οι εργοδότες αύξησαν τις προσλήψεις κατά 52.700 τον Ιανουάριο, τρεις φορές περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το δολάριο της Αυστραλίας, όπως το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας και το ραντ της Νοτίου Αφρικής ισχυροποιήθηκαν καθώς ο χαλκός αναρριχήθηκε στα 6.778 δολ. ο μετρικές τόνος και ο ψευδάργυρος κατά 2,1%. Το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 69,64 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και το ραντ ισχυροποιήθηκε 0,4% στα 7,7115 ανά δολάριο.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν εν μέσω προσδοκιών ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν κατά την έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στα 124,01 γιέν από 123,56 και ανατιμήθηκε στο 1,3777 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,3737.

Η Γερμανία και Γαλλία μελετούν σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα αμερικανικά ομόλογα δεκαετούς διάρκειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα