Ανοδος του χρυσού

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 07:22

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τα σχεδόν χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου τροφοδότησε τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1.078,95 δολ. η ουγγιά στις 10:33 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες το μέταλλο υποχώρησε έως 1,4% μετά την πρόθεση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

Σήμερα στις Βρυξέλλες οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα του ελλείμματος προϋπολογισμού της Ελλάδας. Σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο – ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του – προς τους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Τον περασμένο μήνα το δολάριο αναρριχήθηκε 3,9% έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων εν μέσω ανησυχιών ότι τα ελλείμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ενδέχεται να διευρυνθούν, βλάπτοντας το ευρώ και ωθώντας διεθνώς στην αυξημένη αποστροφή κινδύνου. Συνήθως ο χρυσός ακολουθεί αντίθετη πορεία από το δολάριο.

Ο χρυσός υποχώρησε στα 1.044,85 δολ. η ουγγιά στις 5 Φεβρουαρίου, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Νοεμβρίου. Χθες το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε έως τα 1.063,38 δολ. η ουγγιά.

Σήμερα ο Dollar Index υποχώρησε 0,3% μετά τη μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία, τρεις φορές περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών και την ανακοίνωση της Κίνας για αύξηση των τιμών καταναλωτή με χαμηλότερο ρυθμό.

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν για τρίτο μήνα τον Ιανουάριο, ποσοστό 1,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ράλι 1,8% έκανε το ασήμι φθάνοντας τα 15,5425 δολ. η ουγγιά. Ανοδο 0,5% σημείωσε η πλατίνα φθάνοντας τα 1.517,50 δολ. η ουγγιά και 0,4% το παλλάδιο, φθάνοντας στα 415 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα