Credit Suisse: Κέρδη 746 εκατ. δολ. το δ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 09:23
UPD:09:48

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Credit Suisse κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εξαιτίας της μειωμένης κερδοφορίας στη μονάδα χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα βάσει χρηματιστηριακής αξίας, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 793 εκατ. ελβετικά φράγκα (746 εκατ. δολ.) έναντι ζημιών 6,02 δισ. φράγκων ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,28 δισ. φράγκων.

Η Credit Suisse, υπό τα ηνία του Μπράντι Ντάγκαν, εμφάνισε το 2009 κέρδη – ρεκόρ στη μονάδα συναλλαγών, επωφελούμενη των χαμηλών επιτοκίων. Ωστόσο, το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα από τη συναλλαγή ομολόγων και μετοχών υποχώρησαν σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 9,9%, έναντι πτώσης 8,8% που έχει σημειώσει ο δείκτης Europe Banks and Financial Services Index.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2010, η διοίκηση Credit Suisse εμφανίζεται αισιόδοξη. «Το τρίμηνο ξεκίνησε δυνατά με ισχυρή δραστηριότητα των πελατών μας. Οι συναλλαγές και οι εισροές καθαρών νέων κεφαλαίων είναι οι καλύτερες που έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η κρίση», δήλωσε ο Ντάγκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα