Παγκόσμια Τράπεζα : 250 εκατ. δολ. στην Αργεντινή για πληρωμή χρέους

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 07:50

Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΒΜ) ανακοίνωσε χθες πως κατέβαλε το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων για την αποπληρωμή ενός αναγκαστικού δανείου από την Αργεντινή, για τη χορήγηση του οποίου η Τράπεζα είχε καταστεί εγγυητής.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα κατέβαλε σήμερα 250 εκατ. δολάρια ως εγγύηση για τον αναγκαστικό δανεισμό στον οποίο είχε καταφύγει η Αργεντινή και η διορία της πληρωμής του έληγε στις 15 Οκτωβρίου», υπογραμμίζει ο διεθνής οργανισμός στο ανακοινωθέν του, προσδιορίζοντας πως επίσης έχουν καθορισθεί οι τρόποι πληρωμής της εγγύησης αυτής από το Μπουένος Αϊρες.

Οι αρχές της Αργεντινής υποχρεούνται βάσει του διακανονισμού να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό σε τέσσερις εξαμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Οκτωβρίου 2005, με ημιετή επιτόκια ισοδύναμα του δείκτη Λίμπορ συν 4% επιπλέον.

Το Μπουένος Αϊρες είχε ζητήσει από την Τράπεζα να καθυστερήσει την αποπληρωμή εξ αιτίας της δεινής κατάστασης στην οικονομία της χώρας, και την πλήρη έλλειψη μετρητών. Στην περίπτωση που η Αργεντινή δεν μπορούσε εντός 60 ημερών να πραγματοποιήσει την πληρωμή του αναγκαστικού δανείου, η εγγύηση της Παγκοσμίου Τραπέζας θα σταματούσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα