ΕΣΠΑ: Στόχος η απορρόφηση €10,3 δισ. το 2010

Συνάντηση Λ. Κατσέλη με γ.γ. Περιφερειών
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 12:43
UPD:15:24

Στόχος της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση 10,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2010 από το ΕΣΠΑ, τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση που είχε με τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών για την καλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Η υπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συμβάλουν στην προσπάθεια καλύτερης απορρόφησης του Προγράμματος και ζήτησε μέχρι τις 10 Μαρτίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση των προγραμμάτων που διαχειρίζονται, στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεώρησης που επιχειρεί το υπουργείο.

NAFTEMPORIKI.GR
Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων

Λ. Κατσέλη: Απλοποίηση και μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του ΕΣΠΑ

Όπως είπε η υπουργός, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νέος προγραμματισμός για την υλοποίηση του Προγράμματος, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα διατεθούν τα 300 εκατ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο από το Γ' ΚΠΣ και το Αναπτυξιακό.

Μετά τη συνάντηση που είχε για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η υπουργός Οικονομίας απάντησε σε ερωτήσεις για το πλαφόν στα καύσιμα και το 14ο μισθό.

«Εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστούν», εκτίμησε, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού και συμπλήρωσε:

«Οπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα εφόσον χρειαστεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί. Η κυβέρνηση εμμένει στην πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας & Ανάπτυξης».

Όσο για το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα καύσιμα, η κ. Κατσέλη επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει εφόσον διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην αγορά ότι είναι αναγκαίο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα