Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 13:35

Κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι ευποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς οι προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας επηρεάστηκαν από την απρόσμενη απόφαση της Κίνας να «σφίξει» τη νομισματική της πολιτική για δεύτερη φορά φέτος.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τις απαιτήσεις για τα αποθεματικά των τραπεζών από τα τέλη του μήνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Η απόφασή της εξέπληξε την αγορά.

Χθες, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι η ζήτηση πετρελαίου κορυφώθηκε στις ανεπτυγμένες αγορές. Παρόλ’ αυτά, εξακολουθεί να εκτιμά ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος κατά 1,6 εκατ. βαρέλια στα 86,5 εκατ. βαρέλια χάρη στην αύξηση της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές.

Στις 12:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,30 δολάρια στα 73,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 72,92 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 1,20 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα