Η Ιntel διέκοψε το πάρτι

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 10:49

AΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν από την έναρξη των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.067,5 μονάδες μειωμένος κατά 1,52%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.083,10 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,09% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.977,49 μονάδες με απώλειες 2,32%.

Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της προειδοποίησης που απηύθυνε προς τους επενδυτές η αμερικανική Intel.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street, η υπ’ αριθμόν ένα εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 οι πωλήσεις της αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 6,5 δισεκ. δολ. και 6,9 δισεκ. δολ. από 6,98 δισεκ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η μετοχή της ολλανδικής ομοειδούς εταιρείας ASML, η οποία έκλεισε χθες με κέρδη άνω του 20%, υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 11,64%.

Πτώση μεγαλύτερη του 10% σημειώνει και η μετοχή της γερμανικής Infineon Technologies. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ούλιρχ Σουμάχερ, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η Infineon θα προβεί σε περικοπές των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ με ένα δισεκ. ευρώ στο επόμενο έτος.

Σημαντικές απώλειες (6,54%) καταγράφει και η μετοχή της STMicroelectronics. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η γαλλο-ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Motorola για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της τελευταίας στον τομέα των ημιαγωγών.

Μεγάλη πτώση σημειώνει επίσης η μετοχή του βρετανικού ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ο οποίος προέβη στην εκτίμηση ότι τα έσοδά του αναμένεται να μειωθούν κατά 7%-9% στο 2003. Αυτή την ώρα, η μετοχική τιμή του Reuters υποχωρεί κατά 18,99% και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα