Εναλλακτικές στο σύστημα αποδείξεων εξετάζει η κυβέρνηση

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 20:18
UPD:21:05

Διάφορες εναλλακτικές στο σύστημα των αποδείξεων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων.

«Είναι σίγουρο ότι όλοι πρέπει να ζητάνε απόδειξη και όλοι πρέπει να κόβουν απόδειξη», τόνισε και πρόσθεσε: «θα ακούσουμε τα ερωτήματα και θα καταλήξουμε σε μια λύση, η οποία θα είναι δίκαιη».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του 14ου μισθού, απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση».

Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη συνθήκη της Λισσαβόνας, η απόφαση για τα όποια μέτρα μπορεί να παρθεί ακόμη και ερήμην της ίδιας της χώρας.

Παρέπεμψε ακόμη στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας: «Όλοι ακούσαμε τον πρωθυπουργό. Είπε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην πάρουμε καινούργια μέτρα».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και γερά νεύρα», επισημαίνοντας ότι η συγκυρία είναι δύσκολη. Εξέφρασε, όμως την αισιοδοξία του ότι «με πολλή δουλειά και πρόγραμμα θα τα καταφέρουμε».

Αναφέρθηκε ακόμη στη στήριξη, την οποία, όπως είπε, έχει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό. «Τα μέτρα που παίρνουμε έχουν τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», τόνισε.

Χαρακτήρισε, επίσης, πρωτοφανή την απόφαση της ΕΕ για τη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία σε τέτοιες περιόδους κρίσης και γι΄ αυτό τους εμπλέκει και η ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα