Με κέρδη 1,48% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 12:56

ANOΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κλάδους των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 1,48% και έχει φθάσει στις 3.131 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης. Από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον παραπάνω δείκτη, 29 σημειώνουν άνοδο, 10 υποχωρούν και μία παραμένει αμετάβλητη.

Τα σημαντικότερα κέρδη (8,37%) σημειώνει η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal μετά την είδηση ότι η βρετανική Vodafone υπέβαλε προσφορά ύψους 6,77 δισεκ. ευρώ για την εξαγορά των μετοχών του στη γαλλική Cegetel.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Axa διευρύνοντας τα χθεσινά σημαντικά της κέρδη. Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζει η μετοχή της BNP Paribas, η οποία αυτή την ώρα ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 3%.

Στον αντίποδα, απώλειες (3,43%) εξακολουθεί να καταγράφει η μετοχή της STMicroelectronics. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η γαλλο-ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Motorola για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της τελευταίας στον τομέα των ημιαγωγών.

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της Orange αδυνατώντας να επωφεληθεί από την είδηση ότι η Goldman Sachs αναμένει αύξηση των εσόδων της γαλλικής εταιρείας λογισμικού κατά 13% στο τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα