Νέες πιέσεις στο ευρώ

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Συγκρατημένα κέρδη εμφάνισαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ νέες πιέσεις δέχθηκε το ευρώ, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη μορφή που θα λάβει η ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα.

Ο όγκος των συναλλαγών στις αγορές μετοχών της γηραιάς ηπείρου ήταν ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων εβδομάδων, όχι μόνο εξαιτίας της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, αλλά και καθώς το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έμεινε κλειστό εξαιτίας αργίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,4% στις 991, 76 μονάδες, ενώ κέρδη από 0,2% έως 0,5% είχαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι. Οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ αξιόλογα κέρδη εμφάνισαν επίσης οι κλάδοι πρώτων υλών και ενέργειας. Αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν οι βιομηχανίες τροφίμων.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 0,8%, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας επισκιάστηκαν από τις ανησυχίες για τη στροφή της Κίνας σε περιοριστική νομισματική πολιτική.

Στις αγορές συναλλάγματος οι επίμονες ανησυχίες των επενδυτών για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ασθενέστερες οικονομίες της Ευρωζώνης είχαν ως αποτέλεσμα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρήσει κοντά σε χαμηλά εννέα μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετάλλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα