Citi: Εφικτός ο στόχος του 9% για το έλλειμμα

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 14:47
UPD:15:21

Την πεποίθησή της ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση που επιδεικνύει θα οδηγήσουν το έλλειμμα κάτω του 9% εντός του έτους, εκφράζει η Citigroup σε σημερινή της έκθεση με τίτλο «Αλλάξτε ρότα στον Τιτανικό».

Ωστόσο, εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του ΠΣΑ, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η Αθήνα θα αναγκαστεί να προβεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων το Μάρτιο προκειμένου να εξασφαλίσει αρκετά ρευστά διαθέσιμα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

Ως αποτέλεσμα της αναμονής αυτής, η νευρικότητα στις αγορές θα είναι έντονη και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και τον επόμενο μήνα, προειδοποιεί.

Η Citigroup συμμερίζεται τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν είναι δυνατή η δραστική μεταβολή των δημοσιονομικών μεγεθών ό σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση σοβαρών επιπτώσεων εξαιτίας των ιδιαίτερα οδυνηρών μέτρων, η οικονομική δραστηριότητα θα συρρικνωθεί με αποτέλεσμα να υπονομευτεί οποιαδήποτε προοπτική μείωσης του ελλείμματος, τονίζει.

«Πιστεύουμε ότι τα οδυνηρά δημοσιονομικά μέτρα που μπορεί να αντέξει μια χώρα βραχυπρόθεσμα χωρίς σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και κοινωνικές αναταραχές είναι περιορισμένα», σημειώνει η τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα