Η ΕΥΔΑΠ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 14:38

Την πορεία και τις προοπτικές της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ελευθέριος Τζέλλας, στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων εισηγμένων εταιρειών που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Τζέλλας αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2002 - σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001 - αυξήθηκαν κατά 5% ο όγκος πωλήσεων, κατά 8% ο κύκλος εργασιών και κατά 25% οι επενδύσεις. Η πορεία της μετοχής της, πρόσθεσε, έχει υψηλό βαθμό συσχέτισης με το Γενικό Δείκτη και οι δείκτες αξιολόγησης της μετοχής, όπως P/E, P/BV και P/sales αποδεικνύουν την ελκυστικότητά της, ενώ ισχυρή παραμένει η χρηματοοικονομική της κατάσταση.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρείας, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, καθώς και τις δυνατότητες για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε τομείς που αξιοποιούν αποτελεσματικά τις υφιστάμενες υποδομές και την τεχνογνωσία της. Παράλληλα, επιχειρεί τη συμμετοχή της σε επιχειρηματικά σχήματα για τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων και την αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Ο κ. Τζέλλας επεσήμανε ότι η πελατειακή βάση της ΕΥΔΑΠ, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξής της στην περιοχή, την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της. Πρόσθεσε, τέλος, ότι ενδεικτικό των ευνοϊκών προοπτικών της είναι το εξαιρετικά υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2002 - 2006, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού, τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ηλεκτροπαραγωγή και την υποδομή εξυπηρέτησης των πελατών της Εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα