Ορεξη για ρίσκο

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και καλύτερα των προβλέψεων εταιρικά αποτελέσματα άνοιξαν και πάλι την «όρεξη» των επενδυτών για ρίσκο.

Μετοχές, πετρέλαιο και μέταλλα επιδόθηκαν σε μίνι ράλι, ενώ και το ευρώ κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό έδαφος έναντι του δολαρίου.

Στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, με τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις και τις πετρελαιοβιομηχανίες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Σημαντικά κέρδη είχαν και οι τράπεζες, ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι βρίσκονταν σε θετικό έδαφος.

Στην Ευρώπη οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη είχαν κέρδη της τάξης του 1,5%. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1%, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο χάρη στην ανακοίνωση υψηλότερων των προβλέψεων κερδών από τη βρετανική Barclays. Αξιόλογη άνοδο είχαν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού οι επιχειρήσεις ενέργειας, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του αργού πάνω από τα 76 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος οι επενδυτές ύστερα από αρκετό διάστημα έστρεψαν και πάλι την προσοχή τους στο ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κατάφερε έτσι να ανακάμψει πάνω από το όριο του 1,37 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα