ING: Περιορισμένη η έκθεση στην Ελλάδα

Συρρίκνωση ζημιών το δ' τρίμηνο
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 09:33
REUTERS/TOUSSAINT KLUITERS

Η έκθεση της ING Groep στην Ελλάδα είναι περιορισμένη, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της ολλανδικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Πάτρικ Φλυν, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες 712 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,71 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι οικονομολόγοι τις ανέμεναν στα 376 εκατ. ευρώ.

Η ING ανακοίνωσε ακόμη πως προχώρησε σε πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ύψους 930 εκατ. ευρώ, μετά την οικονομική βοήθεια των 10 δισ. ευρώ που έλαβε το 2008 από την ολλανδική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Πάτρικ Φλυν, θα χρειαστούν κάποια τρίμηνα για να επιτευχθεί η εκτίμηση για τις προβλέψεις επισφαλών δανείων.

«Το 2010 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, από την οποία δεν θα λείπουν οι προκλήσεις, καθώς εργαζόμαστε για να διαχωρίσουμε λειτουργικά τις τραπεζικές από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ING, Γιαν Χόμεν.

Οι μετοχές της εταιρείας – η οποία δημιουργήθηκε το 1991 από την συγχώνευση της Nationale Nederlanden με την NMB Postbank Group – έχουν υποχωρήσει κατά 6,5% στο χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ από τις αρχές της χρονιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα