Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 10:34

Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα θετικότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η BNP Paribas δίνουν ώθηση στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων στηρίζει τους κλάδους ορυχείων και ενέργειας.

«Υπάρχει μια γενικά θετική φήμη ότι οι αγορές θα ακολουθήσουν τριψήφια ποσοστά ανόδου στις ΗΠΑ», σχολίασε αναλυτής της ODL Securities, παρατηρώντας ότι «η δυναμική φαίνεται να είναι και πάλι προς τα πάνω, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα λυθούν».

Στις 10:05 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,8% στις 1.010,17 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο 1% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τις μετοχές των Standard Chartered, HSBC, Barclays , Lloyds, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Credit Agricole και Natixis να ενισχύονται μεταξύ 0,8% και 2,4%

Κέρδη 2,9% καταγράφει και ο τίτλος της BNP Paribas, τα τριμηνιαία κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,6%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,9% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα