Toyota: Ερευνες και στο Corolla για πιθανά προβλήματα

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 13:40

Έρευνες για πιθανό ελάττωμα στην υποβοήθηση του τιμονιού στο μοντέλο Corolla ανακοίνωσε πως ξεκινά η Toyota, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης κάποιων αυτοκινήτων αν πράγματι διαπιστωθεί πρόβλημα.

«Σύμφωνα με τη δική μας έρευνα, ο οδηγός αισθάνεται κάποια αντίσταση στο τιμόνι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Σινίσι Σασάκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εάν πρόκειται για ελάττωμα, θα κάνουμε ανακλήσεις. Ερευνούμε το ζήτημα, αλλά ο αριθμός των παραπόνων δεν είναι ούτε 100», συμπλήρωσε.

Η Toyota ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να προσθέσει στα καινούρια αυτοκίνητά της ένα επιπλέον σύστημα που θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό, πατώντας συγχρόνως το πεντάλ του φρένου και του γκαζιού, να σβήσει τον κινητήρα, σε περίπτωση προβλήματος. Το μέτρο αυτό αφορά τα καινούρια μοντέλα που θα παραχθούν και θα διατίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ζητήσει από ανεξάρτητο οργανισμό να διεξάγει νέους τεχνικούς ελέγχους στο σύστημα διεύθυνσης και το πεντάλ του γκαζιού, ύστερα από προβλήματα που αναφέρθηκαν στην τελευταία γενιά των υβριδικών αυτοκινήτων Prius, τα οποία επίσης ανακλήθηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα