Μικρή πτώση στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 18:25

ΠΤΩΣΗ εξακολουθεί να σημειώνει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, αν και οι αρχικές απώλειες έχουν περιοριστεί.

Περίπου μισή ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο παραπάνω δείκτης σημειώνει πτώση κατά 0,52% και βρίσκεται στις 3.069 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 3,028 μονάδες.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι εταιρειών από το τρίπτυχο ΤΜΤ (Τηλεπικοινωνίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τεχνολογία).

Η μετοχή της γαλλο-ιταλική εταιρεία ημιαγωγών STMicroelectronics υποχωρεί κατά 6,36% στον απόηχο της προειδοποίησης που απηύθυνε η αμερικανική Intel για τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η STMicroelectronics βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Motorola για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της τελευταίας στον τομέα των ημιαγωγών. Η διοίκηση πάντως της STMicroelectronics διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα.

Μεγάλη πτώση (4,84%) σημειώνει και η μετοχή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, ενώ οι απώλειες της Alcatel, εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού έχουν περιοριστεί στο 1,12%.

Τέλος, η μετοχή της του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal ενισχύεται κατά 1,65% μετά την είδηση ότι η βρετανική Vodafone υπέβαλε προσφορά ύψους 6,77 δισεκ. ευρώ για την εξαγορά των μετοχών του στη γαλλική Cegetel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα