Αντιδρούν οι Γερμανοί στο σενάριο «διάσωσης» της Ελλάδας

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 14:50
UPD:14:57

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Aγκελα Μέρκελ έχει προβάλει αντιστάσεις στις εκκλήσεις για διάσωση της Ελλάδας, λόγω των έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Αντίθετοι με την κατάρτιση σχεδίου «διάσωσης» της χώρας μας εμφανίζονται στην πλειονότητά τους οι Γερμανοί με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Aγκελα Μέρκελ έχει προβάλει αντιστάσεις στις εκκλήσεις για διάσωση της Ελλάδας, λόγω των έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας. «Οι περήφανοι, άτακτοι και άσωτοι Έλληνες» θα πρέπει να αποβληθούν από την ευρωζώνη, αναφέρει κύριο άρθρο γερμανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας.

Επισήμως, η Γερμανία έχει δηλώσει ότι η επιείκεια μπορεί να αποθαρρύνει την Ελλάδα και άλλα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης στη μείωση του ελλείμματος. Ανεπισήμως, ωστόσο, οι Γερμανοί πολιτικοί γνωρίζουν ότι το Βερολίνο έχει καταρτίσει σχέδιο σε περίπτωση που η διάσωση της χώρας μας αποδειχθεί αναπόφευκτη, σημειώνει το Reuters.

Προς το παρόν, πάντως, είναι πολύ δύσκολο για την Μέρκελ να εξαγγείλει οποιαδήποτε μορφή βοήθειας προς τη χώρα μας, καθώς φοβάται ενδεχόμενη πυροδότηση των ανησυχιών για το μέλλον της κοινωνικής πρόνοιας στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμά ο Ντίετμαρ Χαρτζ από το Πανεπιστήμιο του Έρφουρτ.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία θα κριθεί από ζητήματα όπως η κοινωνική πρόνοια. Επί του παρόντος, είναι πολύ δύσκολη η προώθηση της ιδέας της διάσωσης της Ελλάδας. Η Γερμανία θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα μέχρι οι περικοπές να αποδώσουν καρπούς και, εφόσον, αντεπεξέλθει, η κυβέρνηση θα μαλακώσει τη στάση της», υποστηρίζει ο κ. Χαρτζ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα