Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι τελωνειακοί

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 15:36
UPD:15:57

Οι εργαζόμενοι στα τελωνεία αντιδρούν στην περικοπή των επιδομάτων τους, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σε νέες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο Παρασκευή έως και την Τετάρτη προχωρούν οι τελωνειακοί, την ώρα που ήδη παρουσιάζονται προβλήματα στην αγορά καυσίμων.

Οι εργαζόμενοι στα τελωνεία αντιδρούν στην περικοπή των επιδομάτων τους, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

«Η απεργία στα τελωνεία έχει δώσει πάλι τη χαριστική βολή σε πολλές επιχειρήσεις που περιμένουν εναγωνίως να παραδώσουν τις εξαγωγές τους ή να παραλάβουν πρώτες ύλες για την παραγωγή τους και δεν έχουν την πολυτέλεια να καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες δίχως παραγωγικό αποτέλεσμα», παρατηρεί σχετικά με τις κινητοποιήσεις των τελωνειακών το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).

«Ουδέν περιθώριο υπάρχει πλέον ώστε οι διεκδικήσεις κοινωνικών ομάδων να γίνονται σε βάρος των συμφερόντων άλλων ομάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ΒΕΑ σημειώνει ακόμη ότι «οι μικρότερες επιχειρήσεις που υφίστανται περισσότερο το βάρος της όλης κρίσης, βρίσκονται δέσμιες των αποφάσεων των τελωνειακών υπαλλήλων με τραγικές συνέπειες στους παραγωγικούς σχεδιασμούς τους, αλλά και στις εξαγωγικές τους προσπάθειες και καταλήγει ότι εάν δεν υπάρξει μέτρο στον τρόπο που εκφράζονται οι διεκδικήσεις σήμερα, το αύριο που περιμένει τη χώρα μας θα είναι περισσότερο δυσοίωνο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα