Γ. Παναγόπουλος: Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 18:25
UPD:19:04

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της αύξησης του ΦΠΑ «καθώς οδηγεί την οικονομία προς τα κάτω και δεν θα υπάρχει πια φορολογητέα ύλη για να αντλήσει έσοδα το κράτος».

Tη βεβαιότητα πως η γενική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου θα έχει επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία γνωρίζει, ότι πρέπει να αντιδράσει να τραβήξει από την αντίθετη πλευρά στα «θέλω» και στους εκβιασμούς των αγορών, για να υπάρξει η αναγκαία κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία προκειμένου η χώρα να σταθεί στα πόδια της να μην πέσει η οικονομία σε ύφεση να μην φορτωθούν όλα τα βάρη μόνο οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της αύξησης του ΦΠΑ «καθώς οδηγεί την οικονομία προς τα κάτω και δεν θα υπάρχει πια φορολογητέα ύλη για να αντλήσει έσοδα το κράτος».

Γ. Παναγόπουλος: Nα πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια σώρευαν πλούτη

Γ. Παναγόπουλος: Nα πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια σώρευαν πλούτη

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του, επισημαίνοντας πως και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι κοινωνικά δίκαια, διότι, όπως ανέφερε, απευθύνονται μόνο στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, ενώ η επιχειρηματικότητα μένει στο απυρόβλητο.

Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, απάντησε πως πρόκειται για «ένα μερεμέτι σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι» επισημαίνοντας πως «ήδη γίνονται πολλές και ανεπίτρεπτες – αδικαιολόγητες - υποχωρήσεις σε αυτά που ζητούν οι επιχειρηματίες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα