Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνει η Sony Corp. και η Trigem Computer Inc., μετά την ανακοίνωση της International Business Machines Corp. (IBM) ότι το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις της θα αυξηθούν.

«Η IBM δίνει έναν λόγο στον κόσμο να ελπίζει και το ενδιαφέρον στον τομέα της τεχνολογίας παραμένει μεγάλο για εταιρείες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε ο Barry Dargan, ο οποίος διαχειρίζεται 481 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την MFS Investment Management.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,3% φθάνοντας στις 8.996,33 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) σημειώντας κέρδη για τέταρτη ημέρα. Νωρίτερα ο δείκτης σημείωνε άνοδο 116,17 μονάδων φθάνοντας στις 9.001,04 μονάδες, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά από τις 4 Οκτωβρίου τις 9.000 μονάδες. Ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 889,35 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ αποτελούσαν περίπου το 18% των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στη Ν. Κορέα κέρδη 5,78 μονάδων, ποσοστό 0,9% εμφάνιζε ο δείκτης Kospi φθάνοντας στις 642,03 μονάδες. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times αναρριχήθηκε κατά 1,1% με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Venture Corp., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών για λογαριασμό άλλων εταιρειών, της νήσου, όπως της Hewlett-Packard Co.

Οι κυριότεροι δείκτες στο Χογκ Κογκ, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στην Κίνα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα