Η J.P. Morgan Chase & Co. : Νέες απολύσεις στην Ασία

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 10:28

Η J.P. Morgan Chase & Co. απέλυσε περίπου το 1/5 από τους 450 τραπεζίτες της στην Ασία αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το προσωπικό, στο πλαίσιο μείωσης του κόστους λειτουργίας της, καθώς τα κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας των ΗΠΑ μειώνονται.Μεταξύ των 90 στελεχών που απέλυσε η τράπεζα περιλαμβάνονται και 13 διευθύνοντες σύμβουλοι.

Ο Chief Executive Officer (CEO), William Harrison, σχεδιάζει την περαιτέρω μείωση του προσωπικού κατά 2.000 ανθρώπους διεθνώς από την Ασία έως και τη Λατινική Αμερική. Χθες η τράπεζα ανακοίνωσε τη μείωση των κερδών της κατά 91% στα 40 εκατ. δολ. αποτέλεσμα των ζημιών από τις χρηματιστηριακές εργασίες, αλλά και από τη διαγραφή περισσοτέρων χρεών εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Η J.P. Morgan κατέχει πλέον την τρίτη, από την πρώτη θέση που κατείχε, μεταξύ των χρηματοοικονομικών συμβούλων στην Ασία, μετά την Salomon Smith Barney και την Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Από τη διοίκησή της δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα των απολύσεων, ενώ εκπρόσωποι της τράπεζας απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα