Γ. Πεταλωτής: Δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 17:16
UPD:17:19

Η κυβέρνηση δεν ζητά χρήματα και μάλιστα δωρεάν, από κανέναν, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι επιδιώκει να ζητήσει η κυβέρνηση, με ευρωπαϊκές εγγυήσεις.

Σημείωσε δε εκ νέου ότι αυτό που ζητείται από τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι πολιτική στήριξη και ο στοιχειώδης πολιτικός χρόνος ώστε να αποδώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

Απαντώντας σε αλλη ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «όταν η κυβέρνηση έχει ανάγκη να δανειστεί, δανείζεται», προσθέτοντας πως «θα πρέπει όταν δανειζόμαστε να δανειζόμαστε με περισσή σκέψη και κυρίως να κατευθύνουμε τα χρήματα του δανεισμού σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και δράσεις που πραγματικά θα πιάσουν τόπο. Και αυτή είναι η διαφορά μας από τη ΝΔ».

«Εμείς εγγυώμαστε», τόνισε, «πως οποιοδήποτε δάνειο χρειαστεί να κάνουμε, θα πιάσει τόπο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων

Σε ό,τι αφορά τα περί λήψης πρόσθετων μέτρων, όπως αύξησης του ΦΠΑ, επιβολής νέων φόρων στα καύσιμα και περαιτέρω μείωσης επιδομάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «υπάρχει και δική μας έκπληξη όταν διαβάζουμε ή ακούμε στα ΜΜΕ, μέτρα που υποτίθεται ότι έχουμε αποφασίσει, όταν δεν έχουν συζητηθεί ποτέ σε επίπεδο κυβέρνησης και όταν δεν υπάρχει καν τέτοια σκέψη».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτή η απέραντη μετρολογία μόνο κακό κάνει στη χώρα και πως δεν υπάρχουν διαρροές σε επίπεδο κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι πρώτα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση ως προς την πορεία του ΠΣΑ και τότε θα συζητήσουμε για να δούμε αν θα πάρουμε καινούριες αποφάσεις ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πορεία υλοποίησής του», ανέφερε.

Κληθείς δε να διαψεύσει το ενδεχόμενο για λήψη τέτοιων μέτρων βραχυπρόθεσμα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να υλοποιήσει το ΠΣΑ και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαψεύδουμε κάθε φορά που ακούμε ότι θα λάβουμε κάποιο μέτρο».

Επιτέθηκε δε ακόμη στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «από την πρώτη μέρα διαπιστώσαμε την παντελή διάλυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους από την κυβέρνηση της ΝΔ», για να προσθέσει ότι πλέον αναδιαρθρώνονται, επαναλειτουργούν και τίθενται στην υπηρεσία του φορολογούμενου πολίτη.

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στις σχετικές κινήσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί τα αρμόδια υπουργεία, όπως στη ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες», που ανακοινώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τόνισε δε ότι «δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες κανενός συμπολίτη μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα