Με κέρδη 4,95% ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη

Ανοδο 18,3% σημειώνει η μετοχή της SAP
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 12:43

ΚΛΙΜΑ ευφορίας επικρατεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών IBM, SAP και Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/17/252717.htm .

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, πέρα από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των παραπάνω εταιρειών, συμβάλλουν και οι ενδείξεις ότι επίκειται ανοδικό άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, όπως προοιωνίζεται η πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Aυτή την ώρα, ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο κατά 4,95% και βρίσκεται στις 3.157,78 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας (3.159,64).

Εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 18,3%, σημειώνει η μετοχή της SAP. Η κορυφαία, παγκοσμίως, εταιρεία λογισμικού επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη στο τρίτο τρίμηνο του 2002 υπερπενταπλασιάστηκαν, σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα 202 εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδη άνω του 10% καταγράφει και η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση δέχθηκε έντονες πιέσεις στον απόηχο της προειδοποίησης που απηύθυνε στους επενδυτές η αμερικανική Intel για τις πωλήσεις τετάρτου τριμήνου.

Αξιόλογη άνοδο (6,58%) σημειώνει και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler. Η εν λόγω εταιρεία προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι τα έσοδά της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο 2002 κυμάνθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τις προσδοκίες.

Απώλειες (2,08%) καταγράφει μόνο η μετοχή της Henkel, η οποία φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά ύψους 5,3 δισ. ευρώ (5,24 δισ. δολάρια) για την εξαγορά της Wella http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/252001.htm .

Τέλος, άνοδο (2,15%) σημειώνει η μετοχή της Porsche. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διότι δεν συμφωνεί με τη νέα νομοθεσία των αμερικανικών χρηματιστηριακών αρχών, σύμφωνα με την οποία οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να πιστοποιούν ενόρκως την ακρίβεια των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα