Ελαφρές πιέσεις

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Ελαφρές πιέσεις δέχθηκαν χθες οι δείκτες στις αγορές μετοχών. Μεταλλευτικές επιχειρήσεις, πετρελαιοβιομηχανίες και φαρμακοβιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Αντιθέτως το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο των τραπεζών, εν μέσω προσδοκιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο σε μηδενικά επίπεδα για μεγάλο διάστημα ακόμη, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.

Στη Wall Street οι δείκτες αμφιταλαντεύονταν έως αργά, ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Ο κλάδος ενέργειας στο δείκτη S&P 500 κατέγραφε απώλειες άνω του 1%, ενώ των πρώτων υλών υποχωρούσε περίπου 0,5%. Στον αντίποδα ο χρηματοοικονομικός κλάδος κατέγραφε κέρδη 1%, με τις Wells Fargo και Bank of America να ηγούνται της ανόδου.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 βρέθηκε για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος ύστερα από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Σημείωσε μικρή πτώση (0,3%) στις 1.023,15 μονάδες, με τους κλάδους φαρμάκων και τροφίμων να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Σε αρνητικό έδαφος διολίσθησαν και οι πετρελαιοβιομηχανίες, ενώ αντιθέτως αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των τραπεζών.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά κάτω από το όριο του 1,36 δολ. Το αμερικανικό νόμισμα, ωστόσο, υποχώρησε έναντι του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα