Αποκλεισμένο από μέλη του ΠΑΜΕ το Χρηματιστήριο

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 08:39
UPD:10:22

Αποκλεισμένο από μέλη του ΠΑΜΕ είναι από νωρίς το πρωί το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν στους εργαζομένους να εισέλθουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Χρ.Κατσιώτη, οι συγκεντρωθέντες είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη λειτουργία του Χρηματιστήριου.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του ΧΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά. «Υπάρχει εναλλακτικός μηχανισμός που επιτρέπει να προχωρήσει κανονικά η ηλεκτρονική διαπραγμάτευση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης. «Ήδη», πρόσθεσε, «101 τερματικά έχουν συνδεθεί με το σύστημα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «λίγο μετά τις 6.30 το πρωί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, συνδικάτα και νεολαία κρατώντας, πανό που έγραφαν "την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία" απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του χρηματιστηρίου, που εκφράζει την καταλήστευση του ιδρώτα των εργαζομένων, των ασφαλιστικών τους ταμείων και όλου του κοινωνικού πλούτου από μια χούφτα καπιταλιστές».

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία και στη διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και σε άλλες 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα