Κοντά στα 79 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 15:29

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας το ράλι των τελευταίων πέντε ημερών, εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου και των προσδοκιών για αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, οι απώλειες ήταν περιορισμένες εν μέσω ανησυχιών ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες στα διυλιστήρια της Γαλλίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας στο μισό.

Οι εργάτες στα διυλιστήρια της Total απεργούν για έβδομη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας να κλείσει ένα από τα έξι διυλιστήρια που διαθέτει εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για καύσιμα. Η παραγωγή έχει διακοπεί και στα έξι διυλιστήρια.

Την ίδια στιγμή, οι εργάτες στα δυο διυλιστήρια της Exxon που βρίσκονται στη Γαλλία ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στις 14:59 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,21 δολάρια στα 79,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 77,49 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 1,12 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα