Ημερίδα ΒΕΠ και Τράπεζας Κύπρου για το Γ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 14:53
UPD:15:09

Ημερίδα για την ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το Γ' ΚΠΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Kατά τη διάρκεια της ημερίδας, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Metropolitan, παρουσιάστηκε στα μέλη του Επιμελητηρίου το πρόγραμμα ενίσχυσης των μεταποιητικών και τουριστικών ΜΜΕ και ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι τράπεζες και παράλληλα αναλύθηκε η υποδομή που έχει οργανώσει η Τράπεζα Κύπρου και ο συμβουλευτικός ρόλος που θα προσφέρει.

Ο κ. Α. Ηλιάδης, γενικός διευθυντής συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας, τόνισε ότι οι ΜΜΕ αποτελούν τον πυρήνα της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι η συμμετοχή στο Γ΄ ΚΠΣ είναι υψίστης προτεραιότητας για την Τράπεζα Κύπρου. Για το λόγο αυτό, είναι πλήρως προετοιμασμένα σε όλη την Ελλάδα τα καταστήματα επιχειρηματικής πίστης της Τράπεζας, τα Business Centers, τα οποία διαθέτουν πολύχρονη γνώση και εμπειρία των αναγκών των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ, κ. Ε. Τσιτούρας, επικρότησε την απόφαση του υπουργείου να αναθέσει στις τράπεζες την υποδοχή, την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την προώθηση των επενδυτικών προτάσεων προς έγκριση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κ. Τσιτούρας επεσήμανε επίσης ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω του Γ' ΚΠΣ και μέσω άλλων προγραμμάτων και ότι οι Τράπεζες θα συμβάλουν με ευστοχία και ταχύτητα σε αυτό.

Όπως τονίστηκε, κοινή διαπίστωση είναι ότι οι στόχοι του Γ' ΚΠΣ σε σχέση με τις επιχορηγούμενες δαπάνες είναι επιτεύξιμοι, γεγονός που θα επιτρέψει στις ΜΜΕ να προγραμματίσουν συστηματικά και ολοκληρωμένα την απαιτούμενη ανάπτυξη για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητάς τους, στα πλαίσια της διευρυμένης αγοράς της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα