Πετζετάκις-Έργο στη Νότιο Αφρική

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 15:27

Συμβόλαιο προμήθειας για αγωγό από πολυπροπυλένιο για το νέο αποχετευτικό δίκτυο στο Richards Bay εξασφάλισε η θυγατρική του Ομίλου Πετζετάκις στην Νότιο Αφρική. Η Petzetakis Africa θα προμηθεύσει σε πρώτη φάση περίπου έξι χιλιόμετρα σωλήνα διαμετρήματος ενός μέτρου από ΡΡ (πολυπροπυλένιο) ύψους 30 εκατ. Rand (περίπου τριών εκατ. ευρώ), ενώ το συνολικό έργο είναι ύψους 60 εκατ. Rand (έξι εκατ. ευρώ).

Η Petzetakis Africa θα ξεκινήσει την παραγωγή για την συγκεκριμένη σύμβαση στο εργοστάσιό της στο Rosslyn (Πρετόρια) το Νοέμβριο και αναμένεται η ολοκλήρωσή της σε 15 μήνες.

Οι πωλήσεις της Petzetakis Africa (πρώην Main Industries) στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 47,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 33%, ενώ για το σύνολο του έτους αναμένεται θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ. Επίσης η συνεισφορά στα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου είναι σημαντική και αναμένεται στο επίπεδο των 3,4 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά στην Ν. Αφρική υπήρξε ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα στην διεθνή εξάπλωση του Ομίλου, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε την προϊοντική γκάμα του Ομίλου ειδικά στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα