Απώλειες στην Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Τα στοιχεία για απροσδόκητη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, έριξαν χθες τη σκιά τους στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, ενώ διατήρησαν υπό πίεση το ευρώ.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε περίπου 0,5%. Στον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος είχε ηγηθεί της ανόδου στις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι μετοχές των Barclays, Societe Generale, ΒΝP Paribas και Deutsche Bank κατέγραφαν απώλειες από 0,7% έως 1,7%.

Βουτιά 7% έκαναν οι μετοχές της Commerzbank, η οποία εμφάνισε μεγαλύτερες των προβλέψεων ζημίες το τέταρτο τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε για ένα «δύσκολο» 2010. Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και οι μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το κλίμα ήταν νευρικό εν αναμονή και της κατάθεσης του Μπεν Μπερνάνκι στο Κογκρέσο για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της απόσυρσης των έκτακτων μέτρων ρευστότητας και των επιτοκίων.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος έναντι του δολαρίου. Στην αγορά πετρελαίου οι τιμές του αργού παρέμεναν κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα