Ρ. Πρόντι: Ανόητος μηχανισμός το Σύμφωνο Σταθερότητας

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 16:19

«Εχουμε μία εντολή των "15" για να κάνουμε προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί ο συγχρονισμός της οικονομικής πολιτικής, όμως δεν μιλούμε για προτάσεις αλλαγής του Συμφώνου Σταθερότητας» διευκρίνησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για τις χρηματο-οικονομικές υποθέσεις, Πέδρο Σόλμπες.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι παραδέχεται πως υπάρχουν ατέλειες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Mάλιστα το χαρακτηρίσε ως «ανόητο μηχανισμό, όπως όλες οι αποφάσεις που είναι άκαμπτες».

«Θα ήταν λανθασμένο, ανόητο, και αντιπαραγωγικό για την ευρωπαϊκή οικονομία να είμαστε υπερβολικά άκαμπτοι στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πρόντι, Τζόναθαν Φόλ, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος του Σόλμπες δήλωσε από την πλευρά του πως η Κομισιόν θα εξακολουθήσει «να εφαρμόζει τους κανονισμούς του συμφώνου. Εάν το δημόσιο έλλειμμα στη Γερμανία ξεπεράσει το 3%, όπως εκτιμά επσήμως η γερμανική κυβέρνηση, η Κομισιόν θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία των καθ' υπέρβασιν ελλειμμάτων», υπογράμμισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα