Αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την προειδοποίηση της Standard & Poor’s ότι ενδεχομένως να υποβαθμίσει την αξιολόγηση BBB+ της Ελλάδας κατά μία ή δύο βαθμίδες εντός του επόμενου μήνα.

Η απειλή για νέα υποβάθμιση της αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ενέτεινε τις ανησυχίες αναφορικά με την οικονομική ανάκαμψη στο σύνολο της Ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες και ο κλάδος των εμπορευμάτων. Στις 10:12 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,3% στις 1.010,37 μονάδες.

Μεταξύ των τραπεζών, οι Deutsche Bank , BNP Paribas, Credit Agricole, Societe Generale, Banco Santander και BBVA υποχωρούν μεταξύ 1% και 1,7%.

Στον αντίποδα, σημαντική άνοδο 6,7% σημειώνει η μετοχή της Royal Bank of Scotland, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2009.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι στον κλάδο των εμπορευμάτων, καθώς οι τιμές των πρώτων υλών υποχωρούν εξαιτίας τις ανατίμησης του δολαρίου. Οι μετοχές των BP και Royal Dutch Shell υποχωρούν κατά 0,4% και 0,6%, αντίστοιχα, ενώ οι BHP Billiton, Rio Tinto, Antofagasta και Xstrata καταγράφουν απώλειες 1,1-1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα