RBS: Συρρικνώθηκαν οι ετήσιες ζημίες

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 12:06
REUTERS/TOBY MELVILLE

Ετήσιες ζημίες μικρότερες των αναμενόμενων ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland, η μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα της Βρετανίας, και προέβλεψε ότι οι επιβαρύνσεις για «κακά» δάνεια ενδεχομένως να έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, η RBS εμφάνισε καθαρές ζημίες 3,6 δισ. στερλινών (5,5 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 24,3 δισ. στερλινών ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τις ανέμεναν στα 6,01 δισ. στερλίνες κατά μέσο όρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η βρετανική τράπεζα αναφέρει ότι οι επιβαρύνσεις «φαίνεται να έχουν ήδη φτάσει στα ανώτερα επίπεδα» και τονίζει πως ο όμιλος «έχει ξεπεράσει τους στόχους του για κάθε δημοσιευμένο στοιχείο για την πρώτη αυτή χρονιά του πενταετούς προγράμματός του».

Σύμφωνα με την RBS, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τα «κακά» δάνεια αυξήθηκαν στα 13,9 δισ. στερλίνες, έναντι 14,17 δισ. στερλινών που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Τα λειτουργικά κέρδη στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της RBS διαμορφώθηκαν στα 6,35 δισ. στερλίνες έναντι ζημιών 1,27 δισ. στερλινών την αμέσως προηγούμενη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα