Συνεχίζεται η άνοδος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 17:35

ΑΝΟΔΙΚΑ εξακολουθούν να κινούνται οι βρετανικές μετοχές, αν και τα αρχικά τους κέρδη έχουν περιοριστεί. Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο κατά 2,07% και έχει διαμορφωθεί στις 4.141,5 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 4.189, στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα σημαντικότερα κέρδη εξακολουθούν να καταγράφουν τίτλοι από τους κλάδους των ασφαλειών και των τραπεζών. Η μετοχή της Royal & Sun Alliance σημειώνει άνοδο άνω του 10%, ενώ οι μετοχές των Prudential και Aviva ενισχύονται κατά 7,8% και 6,4% αντιστοίχως.

H Prudential ανακοίνωσε σήμερα ότι πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων αυξήθηκαν στο εννεάμηνο του 2002 κατά 3%, καθώς η αύξηση της ζήτησης στις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ υπερκάλυψε την κάμψη των πωλήσεων στη βρετανική αγορά.

Αξιόλογη άνοδο (4,32%) σημειώνει και η μετοχή της καπνοβιομηχανίας British American Tobacco μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αμερικανικής Philip Morris.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Vodafone στον απόηχο των ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων της φινλανδικής Nokia http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/17/252717.htm .

Τέλος, σε θετικό έδαφος έχει περάσει η μετοχή της Granada, του μεγαλύτερου τηλεοπτικού ομίλου στη Βρετανία, ο οποίος χθες συνήψε συμφωνία ύψους ενός δισεκ. στερλινών (1,6 δισεκ. δολ.) για την εξαγορά της Carlton.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα