Με κέρδη 2,53% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 18:01

ΘΕΤΙΚΟ παραμένει το κλίμα στο χρηματιστήριο του Παρισιού, αν και τα αρχικά κέρδη έχουν περιοριστεί, όπως και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Περίπου μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 2,53% και βρίσκεται στις 3.145,45 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 3.116,68 και τις 3.208,08 μονάδες. Τα συνολικά του κέρδη από τις 11 Οκτωβρίου ξεπερνούν το 8%.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 26,39% σημειώνει η μετοχή της Cap Gemini. Η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα ότι στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδά της αναμένεται να μειωθούν κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.

Ωστόσο, διατήρησε αμετάβλητη την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά το στόχο που έχει θέσει για το περιθώριο κέρδους. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Cap Gemini από την αρχή του έτους έχει χάσει το 75% της αξίας της.

Αξιόλογη άνοδο (14%) σημειώνει τέλος και η μετοχή της γαλλικής εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel επωφελούμενη από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της φινλανδικής ομοειδούς εταιρείας Nokia. Τέλος, σημαντικά κέρδη (8,30%) εξακολουθεί να καταγράφει και η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα