Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 14:10

Κοντά στα επίπεδα των 78 δολαρίων διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του αργού, έπειτα από τις χθεσινές απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, εν αναμονή μιας σειράς οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η προσοχή στρέφεται στην έκθεση για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου καθώς, στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Φεβρουαρίου και για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο.

«Είδαμε μια αρκετά μεγάλη πτώση χθες ως αντίδραση στις μετοχές και στα οικονομικά στοιχεία και κάτι τέτοιο αναμένεται να επηρεάσει την αγορά και σήμερα», σχολίασε αναλυτής στην Bache Financial.

Στις 13:44 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 15 σεντς στα 78,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο επίσης 15 σεντς στα 76,44 δολάρια το βαρέλι.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι τιμές κινούνται στο εύρος των 69-84 δολαρίων το βαρέλι, ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, το βασικό επίπεδο αντοχής διαμορφώνεται στα 80 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα